• Home
  • Workshops
    • Chocolate & Wine | Chocolade & wijn | Schokolade & Wein
    • Chocolate & Tea | Chocolade & thee | Schokolade &
    • Tempering Chocolate | Chocolade tempereren | Schokolade temperieren
    • Chocolate & Bordeaux Grand Cru Classé | Chocolade & Bordeaux Grand Cru Classé | Schokolade & Bordeaux Grand Cru Classé
  • Contact
  • Webshop
  • Points of sale
  • K&K
  • Columns
    • Chocolade & wijn
    • Maastricht chocoladestad
    • Is chocolade een drug?
    • What’s in a word
    • Rolling, rolling, rolling
    • Zoet
    • Chocoladegerechten
    • Mi-cuit
    • Tempereren I
    • Tempereren II
    • 70%
    • Chocoladeverhalen
    • De beste mix

Chocolate & Wine | Chocolade & wijn | Schokolade & Wein

naar het Nederlands

Front of K&K Chocolade-atelier : World's smallest chocolate factory

If you prefer tea please go to the Chocolate & Tea workshop page.
If you prefer making chocolate yourself please go to the Tempering Chocolate workshop page.

If you love Bordeaux wines please go to the Chocolate & Bordeaux workshop page.

Chocolate & Wine

Do you love chocolate, wine or both? Then this is the perfect workshop for you!

In this workshop, you’ll discover your personal favorite chocolate & wine pairing(s).

With the help of a structured approach—including videos, explanations, tools, and exercises—you’ll be trained in the art of pairing chocolate and wine.

We’ll match seven different chocolate flavours with three carefully selected wines. All the chocolate is handmade by K&K in World’s smallest chocolate factory.
There will be plenty of pairings to explore, giving you the opportunity to develop your own preferences when it comes to chocolate and wine combinations.
Since chocolate is often an important ingredient in desserts, the knowledge gained from this workshop is also very useful when pairing wine with desserts.

You’ll also learn a range of wine-related topics, including tasting techniques, grape varieties, wine-producing regions, and flavour characteristics.

The workshop takes place in World’s smallest chocolate factory.

With just 2 to 6 participants per session, it’s practically a private lesson.

The workshop lasts two hours. At the end, you’ll receive a leaflet with all the key information about chocolate and wine pairing.

The price of the workshop is 32 € per person for a group of 6,
34 € per person for a group of 5,
38 € per person for a group of 4,
47,50 € per person for a group of 3, and
65 € per person for a group of 2.
Prices include 21% VAT.
Payment is made after the workshop, either by invoice or through a Dutch bank account using a payment request.

Workshop are held every Thursday, Friday, Saturday, and Sunday 15.30. On Thursdays, Fridays and Saturdays, there’s also an evening session at 20:15.
If you’d like to attend on a different date, feel free to contact us at the same email address—this depends on our chocolate production schedule.

It’s also possible to host the workshop at your (holiday) location in Maastricht or the surrounding area, under certain conditions, for groups of more than 6 people.
The price depends on the number of participants. You can request more information or make a proposal via the email address below.

For participants who prefer not to drink wine, we offer carefully selected teas that pair beautifully with chocolate.

Sign up or
ask a question at: 
info@kk-chocoladeatelier.nl


You’ll receive a response as soon as possible.
Hope to see you soon!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei diesen deutschsprachigen Workshop sind nur einige begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich für den Workshop Schokolade und Wein anmelden oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

Wine glasses and chocolate on the table for the Chocolate and Wine Workshop

Hou je meer van thee dan wijn, bezoek dan onze Chocolade & Thee workshop pagina.
Leer je liever zelf chocolade maken, bezoek dan onze workshop Chocolade tempereren pagina.

Hou je van Bordeaux wijnen, bezoek dan onze Chocolade & Bordeaux workshop pagina.

Chocolade & Wijn

Hou je van chocolade, van wijn of beide, dan is dit een heerlijke workshop!

In deze workshop ga je ontdekken welke chocolade & wijn combinaties je het lekkerst vindt.

Met uitleg, video’s, tools en opdrachten, leer je systematisch chocolade en wijn met elkaar te combineren.

We gaan daarbij zeven chocolades en drie speciaal voor de pairing geselecteerde wijnen samen proeven. Alle chocolade is handgemaakt door K&K in World’s smallest chocolate factory.
Je zult in de gelegenheid zijn veel verschillende combinaties te proeven zodat je je een persoonlijke mening kan vormen over het matchen van chocolade en wijn.
Omdat chocolade vaak een bepalend ingrediënt is in nagerechten biedt deze workshop daarnaast ook kennis voor het matchen van (chocolade) desserts en wijn.

Verder leer je spelenderwijs over allerlei aspecten rondom wijn zoals de proeftechniek, druivenrassen, wijngebieden en smaakkenmerken.

De workshop wordt gegeven in World’s smallest chocolate factory.

Omdat je de workshop maar op zijn hoogst met 6 personen doet, heeft het de kwaliteit van een privéles.

De workshop duurt 2 uur. Aan het eind van de workshop krijg je het vouwblad met de informatie over chocolade en wijn samengevat mee naar huis.

De prijs per persoon is 32 € met 6 personen,
34 € met 5 personen,
38 € met 4 personen,
47,50 € met 3 personen en
65 € met twee personen.
Prijzen zijn inclusief 21% btw.
Na de workshop kan worden betaald met bijvoorbeeld een toegezonden betalingsverzoek.

De workshops worden gegeven op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en beginnen om 15.30 en op donderdag, vrijdag en zaterdag ook om 20.15.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een ander tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).

Ook is het mogelijk de workshop op jouw (vakantie)locatie in Maastricht of directe omgeving te geven (onder een aantal voorwaarden), voor een groep van meer dan 6 personen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid personen. Je kunt op onderstaande adres meer informatie opvragen of een voorstel doen.

Voor deelnemers die liever geen wijn drinken, hebben we als alternatief soorten thee die bij de chocolades passen.

Meld je hier aan
of stel een vraag:

info@kk-chocoladeatelier.nl

Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons.
Hopelijk tot snel!

Lees voor meer achtergrondinformatie over chocolade en wijn mijn column in Mjamtaart.

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die Begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade & Wein anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

Chocolate and white wine, both used at the Workshop Chocolate and Wine.