
If you prefer making chocolate yourself please go to the Tempering Chocolate workshop page.
If you prefer wine please go to the Chocolate & Wine workshop page.
If you love Bordeaux wines please go to the Chocolate & Bordeaux workshop page.
Chocolate & Tea workshop
Do you love chocolate, tea, or both? Then this is the perfect workshop for you!
In this workshop, you’ll discover your personal favourite chocolate and tea pairing(s). With the help of a structured approach—including explanations, videos, tools, and exercises—you’ll be trained in the art of pairing chocolate and tea.
You’ll taste five carefully selected teas and seven different chocolate flavours. All chocolate is handmade by K&K in World’s smallest chocolate factory. There will be plenty of pairings to explore, giving you the opportunity to form your own opinion about matching chocolate and tea.
Because tea pairs well with many types of food, this workshop will also give you a foundation for combining tea with your daily meals and (chocolate) desserts. In addition, you’ll learn about various aspects of tea, such as different tea styles, brewing methods, tea-producing regions, and flavour characteristics.
With just 2 to 6 participants per session, the workshop is practically a private lesson.
The workshop takes place in our sunroom and lasts two hours. At the end, you’ll receive a leaflet summarising all the key information about chocolate and tea pairing.
The price of the workshop is 32 € per person for a group of 6,
34 € per person for a group of 5,
38 € per person for a group of 4,
47,50 € per person for a group of 3 and
65 € per person for just the two of you.
Prices include 21% VAT.
Payment is made after the workshop, for example by invoice or via a Dutch bank account with a payment request.
The workshop is offered every Thursday, Friday, Saturday or Sunday at 15:00. On Fridays and Saturdays, there is also an evening session at 20:15. If you have another date or time in mind, feel free to contact us at the same email address—this depends on our chocolate production schedule.
It’s also possible to host the workshop at your (holiday) location in Maastricht or the surrounding area, under certain conditions, for groups of more than 6 people. The price depends on the number of participants. You can request more information or make a proposal via the email address below.
Sign up or
ask a question at:
info@kk-chocoladeatelier.nl
You’ll receive a response as soon as possible.
Hope to see you soon!
Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei diesen deutschsprachigen Workshop sind nur einige begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich für den Workshop Schokolade und Bordeaux Grand Cru Classé anmelden oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

Leer je liever zelf chocolade maken, bezoek dan onze workschop Chocolade tempereren pagina.
Hou je meer van wijn dan thee, bezoek dan onze Chocolade & Wijn workshop pagina.
Hou je van Bordeaux wijnen, bezoek dan onze Chocolade & Bordeaux workshop pagina.
Chocoladee & thee workshop
Hou je van chocolade, van thee of beide, dan is dit een heerlijke workshop voor je!
Met uitleg, video’s, tools en opdrachten, ga je ontdekken welke combinaties van chocolade en thee je het lekkerst vindt.
We gaan daarbij vijf geselecteerde theeën en zeven chocoladesmaken samen proeven. Alle chocolade is handgemaakt door K&K in World’s smallest chocolate factory.
Je zult in de gelegenheid zijn veel verschillende combinaties te proeven zodat je je een persoonlijke mening kan vormen over het matchen van chocolade en thee.
Omdat je thee ook bij de hoofdmaaltijd en (chocolade) desserts kunt drinken, krijg je eveneens inzicht in hoe je food en thee het beste kunt combineren. Daarnaast leer je spelenderwijs over allerlei aspecten rondom thee zoals soorten thee, manieren om thee te zetten, de gebieden van productie en smaakkenmerken.
De workshop wordt in kleine groepen gegeven (2 tot 6 personen) waardoor het de kwaliteit van een privé les heeft.
De workshop duurt ongeveer twee uur en wordt gehouden in onze serre-theekamer. Aan het eind krijg je ons vouwblad met de informatie over het combineren van chocolade en thee.
De prijs voor een workshop is 32 € per persoon met een groep van 6 participanten,
34 € per persoon met een groep van 5,
38 € per persoon met een groep van 4,
47,50 € per person met een groep van 3 en
65 € per persoon met z’n tweeën.
Prijzen zijn inclusief btw (21%).
Na de workshop kan worden betaald met bijvoorbeeld een toegezonden betalingsverzoek.
De workshops worden gegeven op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en beginnen om 15.00 en vrijdag en zaterdag ook om 20.15.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een andere dag of tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).
Ook is het mogelijk de workshop op jouw (vakantie)locatie in Maastricht of directe omgeving te geven (onder een aantal voorwaarden), voor een groep van meer dan 6 personen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid personen. Je kunt op onderstaande adres meer informatie opvragen of een voorstel doen.
Meld je hier aan
of stel een vraag:
info@kk-chocoladeatelier.nl
Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons.
Hopelijk tot snel!
Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die Begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade und Tee anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl
