Chocolate & Wine | Chocolade & wijn | Schokolade & Wein

Front of K&K Chocolade-atelier : World's smallest chocolate factory

naar het Nederlands

If you prefer tea please go to the Chocolate & Tea workshop page.
If you prefer making chocolate yourself please go to the Tempering Chocolate workshop page.

If you love Bordeaux wines please go to the Chocolate & Bordeaux workshop page.


Chocolate & Wine

Do you love chocolate, wine or both? Then this is a delicious workshop for you!

In this workshop you will discover your personal favorite chocolate & wine match(es).

Supported by a systematic approach, which include videos, explanations, tools and exercises, you will be trained in matching chocolate and wine.

We will pair seven chocolate tastes with three carefully selected wines. All chocolate is handmade by K&K in World’s smallest chocolate factory.
There will be plenty of different pairings to enjoy which will give you the possibility to shape your personal opinion about matching chocolate and wine.
Because chocolate is often an important ingredient in desserts the knowledge of this workshop is also very useful when it comes to matching wine with desserts.

Furthermore you will learn all kind of aspects concerning wine like tasting techniques, different grape varieties, wine producing areas and flavour characteristics.

The workshop will be held in World’s smallest chocolate factory.

It practically equals a private lesson as the number of participants per workshop is 2 to 6.

The workshop lasts two hours. At the end of the workshop you will receive our leaflet with all the information about matching chocolate and wine.

The price of the workshop is 32 € per person with a group of 6,
34 € per person with a group of 5,
38 € per person with a group of 4,
47,50 € per person with a group of 3 and
65 € per person just the two of you.
Prices are VAT inclusive (21%).
You can pay after the workshop with for instance a PayPal request or an invoice.

The workshop will be given every Thursday, Friday, Saturday or Sunday, starting at 15.30 and Thursday, Friday and Saturday also at 20.15.
If you think of another date please let us know at the same email address: this depends on our chocolate production planning.

For participants who prefer not to drink wine we have teas as an alternative which go very well with chocolate.

Sign up or
ask a question at: 
info@kk-chocoladeatelier.nl


You will get a response as soon as possible.
Hope to see you soon!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade & Wein anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

Wine glasses and chocolate on the table for the Chocolate and Wine Workshop

Hou je meer van thee dan wijn, bezoek dan onze Chocolade & Thee workshop pagina.
Leer je liever zelf chocolade maken, bezoek dan onze workshop Chocolade tempereren pagina.

Hou je van Bordeaux wijnen, bezoek dan onze Chocolade & Bordeaux workshop pagina.

 

Chocolade & wijn

Hou je van chocolade, van wijn of beide, dan is dit een heerlijke workshop!

In deze workshop ga je ontdekken welke chocolade & wijn combinaties je het lekkerst vindt.

Met uitleg, video’s, tools en opdrachten, leer je systematisch chocolade en wijn met elkaar te combineren.

We gaan daarbij zeven chocolades en drie speciaal voor de pairing geselecteerde wijnen samen proeven. Alle chocolade is handgemaakt door K&K in World’s smallest chocolate factory.
Je zult in de gelegenheid zijn veel verschillende combinaties te proeven zodat je je een persoonlijke mening kan vormen over het matchen van chocolade en wijn.
Omdat chocolade vaak een bepalend ingrediënt is in nagerechten biedt deze workshop daarnaast ook kennis voor het matchen van (chocolade) desserts en wijn.

Verder leer je spelenderwijs over allerlei aspecten rondom wijn zoals de proeftechniek, druivenrassen, wijngebieden en smaakkenmerken.

De workshop wordt gegeven in World’s smallest chocolate factory.

Omdat je de workshop maar op zijn hoogst met 6 personen doet, heeft het de kwaliteit van een privéles.

De workshop duurt 2 uur. Aan het eind van de workshop krijg je het vouwblad met de informatie over chocolade en wijn samengevat mee naar huis.

De prijs per persoon is 32 € met 6 personen,
34 € met 5 personen,
38 € met 4 personen,
47,50 € met 3 personen en
65 € met twee personen.
Prijzen zijn inclusief 21% btw.
Na de workshop kan worden betaald met bijvoorbeeld een toegezonden betalingsverzoek.

De workshops worden gegeven op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en beginnen om 15.30 en op donderdag, vrijdag en zaterdag ook om 20.15.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een ander tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).

Ook is het mogelijk de workshop op jouw (vakantie)locatie in Maastricht of directe omgeving te geven (onder een aantal voorwaarden), voor een groep van meer dan 6 personen. De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid personen. Je kunt op onderstaande adres meer informatie opvragen of een voorstel doen.

Voor deelnemers die liever geen wijn drinken, hebben we als alternatief soorten thee die bij de chocolades passen.

Meld je hier aan
of stel een vraag:

info@kk-chocoladeatelier.nl

Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons.
Hopelijk tot snel!

Lees voor meer achtergrondinformatie over chocolade en wijn mijn column in Mjamtaart.

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die Begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade & Wein anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

Chocolate and white wine, both used at the Workshop Chocolate and Wine.