Chocolate & Bordeaux Grand Cru Classé | Chocolade & Bordeaux Grand Cru Classé | Schokolade & Bordeaux Grand Cru Classé

naar het Nederlands

Chocolate & Bordeaux Grand Cru Classé

Do you love chocolate, Bordeaux wine or both? Then this is the workshop for you!

In this workshop you will taste a range of chocolate carrés with 3 Bordeaux Grand Cru Classé wines. All chocolate is handmade by K&K in World’s smallest chocolate factory.

Supported by videos, explanations and the tasting of the wines, we will give you an idea of Bordeaux, the terroir, the history and the classifications. You will also get information about the chateaux of the wines which we have chosen. Furthermore, all kind of aspects like tasting techniques, grape varietals, growing areas and taste characteristics will have our attention.

Wine paired with chocolate is a delicious treat. The Bordeaux chateaux are also convinced of that. Many winemakers offer Wine & Chocolate tastings. We have done a few of them like we did in Bourgogne and the Provence. For this workshop we selected Bordeaux wines which we think pair perfectly with our chocolate.

You will try 6 of our chocolate tastes and 3 Grand Cru classified Bordeaux wines:
1 red wine from the Medoc (Grand Cru Classé 1855).
1 red wine from Saint-Émilion (Grand Cru Classé Saint-Émilion).
1 white sweet wine from Sauternes-Barsac (Grand Cru Classé 1855).

The workshop practically equals a private lesson as the number of participants per workshop is 2 to 5!
There will be plenty of different pairings to choose from which will give you the possibility to shape your personal opinion about matching chocolate and Grand Cru Classé Bordeaux and more generally chocolate and wine.
The workshop will be held in our sunroom and lasts two hours.

The price of the workshop is 65 € per person with a group of 5,
80 € per person with a group of 4,
105 € per person with a group of 3 and
150 € per person just the two of you.
Prices are VAT inclusive (21%).
You can pay after the workshop with for instance a PayPal request or an invoice.

The workshop will be given every Thursday, Friday, Saturday or Sunday, starting at 15.30 and Thursday, Friday and Saturday also at 20.15.
If you think of another date please let us know at the same email address: this depends on our chocolate production planning.

For participants who prefer not to drink wine we have teas as an alternative which go very well with chocolate.

Sign up or
ask a question at: 
info@kk-chocoladeatelier.nl


You will get a response as soon as possible.
Hope to see you soon!

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die Begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade & Wein anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl

 

Chocolade & Bordeaux Grand Cru Classé

Hou je van chocolade, van Bordeauxwijnen of beide, dan is dit een heerlijke workshop!

In deze workshop ga je een range van chocolade carrés proeven met 3 Bordeauxwijnen die een Grand Cru Classé status hebben. Alle chocolade is handgemaakt in World’s smallest chocolate factory.

Aan de hand van video’s, uitleg en het proeven van de wijnen, krijg je een beeld van Bordeaux, het terroir, de historie en de classificaties. Ook krijg je achtergrondinformatie over de chateaus die we hebben uitgekozen. Daarnaast passeren allerlei algemene aspecten rondom wijn de revue zoals de proeftechniek, druivenrassen, wijngebieden en smaakkenmerken.

Chocolade samen met wijn is een heerlijke traktatie. Ook in Bordeaux zijn ondernemers daarvan onder de indruk. Veel Chateaus bieden Wijn & Chocolade proeverijen aan waarvan we er een aantal hebben gedaan naast die in onder andere Bourgogne en de Provence. Voor deze workshop hebben we een aantal Bordeaux wijnen gevonden die naar onze overtuiging perfect combineren met onze chocolades maar ook met andere chocolade of desserts erg goed samengaan.

Je krijgt 6 soorten chocolade te proeven.
De drie wijnen (alle drie met een Grand Cru Classé status) die met deze chocolade worden geproefd zijn:
1 rode wijn uit de Medoc (Grand Cru Classé 1855).
1 rode wijn uit Saint-Émilion (Grand Cru Classé Saint-Émilion).
1 zoete witte wijn uit Sauternes-Barsac (Grand Cru Classé 1855).

Omdat je de workshop maar op zijn hoogst met 5 personen doet, heeft het de kwaliteit van een privéles.
Je zult in de gelegenheid zijn veel verschillende combinaties te proeven zodat je je een persoonlijke mening kan vormen over het pairen van chocolade en Grand Cru Classé Bordeaux, en chocolade en wijn in zijn algemeenheid.
De workshop geven we in onze serrekamer en duurt 2 uur.

De prijs voor de workshop per persoon is 65 € met 5 personen,
80 € per persoon met 4 personen,
105 € per persoon met 3 personen en
150 € per persoon met twee personen.
Prijzen zijn inclusief 21% btw.
Na de workshop kan worden betaald met bijvoorbeeld een toegezonden betalingsverzoek.

De workshops worden gegeven op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en beginnen om 15.30 en op donderdag, vrijdag en zaterdag ook om 20.15.
Daarnaast is er de mogelijkheid een afspraak te maken op een ander tijdstip afhankelijk van de productieplanning (je kunt via het zelfde emailadres hiernaar informeren).

Ook is het mogelijk de workshop op jouw locatie te geven (onder een aantal voorwaarden), wat vooral geschikt is voor een groep van meer dan 5 personen. De prijs is afhankelijk van reistijd en hoeveelheid personen. Je kunt op onderstaande adres meer informatie opvragen of een voorstel doen.

Voor deelnemers die liever geen wijn drinken, hebben we als alternatief soorten thee die bij de chocolades passen.

Meld je hier aan
of stel een vraag:

info@kk-chocoladeatelier.nl

Je krijgt dan zo spoedig mogelijk een berichtje van ons.
Hopelijk tot snel!

Lees voor meer achtergrondinformatie over chocolade en wijn mijn column in Mjamtaart.

Dieser Workshop wird auch auf Deutsch angeboten. Bei dieser deutschsprachige Workshop sind nur teilweise die Begleitende Materialien und Videos auf Englisch.
Hier können Sie sich zum Workshop Schokolade & Wein anmelden
oder eine Frage stellen:
info@kk-chocoladeatelier.nl


Arnout Kors